THE GUILTY LENSES – SOMEWHAT ROMANCE, SOMEWHAT POETRY

Via Krista Vilinskis van Tinderbox Music uit Minneapolis, Minnesota, onze trouwe toeleverancier van nieuwe albums van Amerikaanse muziekgroepen, kregen we recent alweer een positief verrassende nieuwe cd toegestuurd. De auteurs van het album noemen zich ‘The Guilty Lenses’ en wordt gevormd door een trio muzikanten uit Manassas, Virginia. Ze stellen het blijkbaar op prijs om voorlopig nog een tijdje anoniem door het leven te gaan door zich X, Y en Z te noemen.

De titel van hun vijftien (inderdaad 15 !!!) songs tellende album is “Somewhat Romance, Somewhat Poetry” en het trio levert daarop vlot in het gehoor liggende alternatieve pop- en rocksongs af die ons een vol uur weten te boeien. U hoeft zich niet af te vragen hoe die plaat wel zou mogen klinken want op de video bij deze recensie geven we u zomaar het volledige album gratis ter beluistering mee.

Er zitten veel invloeden uit de gitaarrocksound van de jaren ’80 in de liedjes die “The Guilty Lenses’ op hun eerste album hebben opgenomen, maar ook bands als ‘Foo Fighters’ of ‘R.E.M.’ hebben hun sporen achtergelaten in enkele nummers op “Somewhat Romance, Somewhat Poetry”. Een kleine bloemlezing van leuke liedjes levert in eerste instantie de nummers “5 Minutes To Close”, “On The Loose”, “Shape Of Minds” en “Better Love” op.

Vorig jaar doken ‘The Guilty Lenses’ voor het eerst op met hun catchy debuutsingle “Prima Donna” die ook als afsluiter op deze plaat staat. Voor de daaropvolgende single werd gekozen voor het stuwend rockende “Dance Bar Blues” dat heel sterk lijkt op werk van ‘Nirvana’ of ‘Foo Fighters’, iets wat ook bij ons opkomt als we de songs “Bittersweet” en “Street Lights” of de akoestische ballad “Between The Paradise And The Sun” horen. De ‘R.E.M.’-gelijkenissen horen we dan weer in enkele andere songs zoals “Payback” en “Recovery”. “Somewhat Romance, Somewhat Poetry” is een leuke debuutplaat van deze drie heren die we later misschien wel eens echt zullen leren kennen als er een gezicht geplakt wordt op X, Y en Z.

(valsam)

 

 

Artiest info
   
 

video